Eerdere exposities

Expositie is voorbij

Niets is wat het lijkt

De zoektocht naar kinderlijke spontaniteit van Peter Verboom is nooit gestopt. Bij voorkeur past hij niet-traditionele kunstmaterialen toe; hoofdzakelijk gebruikte alledaagse attributen, ook wel objects trouvés genoemd. Een spel ontstaat, waarbij de betekenis van de afzonderlijke attributen, in een nieuwe onderlinge relatie, vervreemding opwekken.


Expositie is voorbij

Kleurrijk land

Drenthe is de eerste inspiratiebron van Andries Middelbos. Hij raakt steeds weer onder de indruk van de combinatie van bomen, en dan vooral eikenbomen, en boerderijen. Kenmerkend zijn de duidelijke contouren en heldere kleuren. Hij maakt regelmatig gebruik van schaduwwerking en tegenlicht. De laatste jaren werkt hij bijna uitsluitend met het paletmes.


Expositie is voorbij

Zuidlaren en meer

Kunstenaar Klaas-Jan Mulder is woonachtig in hartje Groningen en staat vooral bekend om zijn (Drentse) landschappen.


Expositie is voorbij

Expositie Zilver en draad

Kunstenaar Sikko Hoekzema is van oorsprong instrumentenmaker voor vliegtuigen en instrument engineer. Na een hersenbloeding in 2001 moest Hoekzema zijn werk neerleggen. Als hobby is hij gestart als zilversmid, wat hij nog steeds actief doet. In Groningen volgde Hoekzema een korte cursus om zijn kennis te verbreden.


Expositie is voorbij

Expositie Uitgekiend!

Kunstenaarspaar Erik Stokker en Maya Mastwijk exposeren met hun werken in Galerie Mozaiek. De expositie ‘Uitgekiend!’ is te zien van donderdag 11 mei tot en met 23 juli 2023. Dit kunstenaarspaar heeft uitkienen en geduld tot een nieuw level gebracht.


Expositie is voorbij

Expositie Vijftientwee

Maar liefst 12 kunstenaars van de donderdagavond groep bij Atelier Vijftientwee exposeren hun werken in Galerie Mozaiek. De expositie is te zien van vrijdag 3 februari tot en met 7 mei 2023.

Atelier Vijftientwee is opgericht door Anita Wijchertjes in 2010, om precies te zijn… op 15 februari. De naam van het atelier is de datum waarop zij is gestart. Van maandag tot en met vrijdag wordt hier lesgegeven aan groepen op de middag en de avond.


Expositie is voorbij

Expositie Drents Schilder Genootschap

Maar liefst 21 kunstenaars van het Drents Schilder Genootschap (DSG) exposeren van 9 september 2022 tot en met 29 januari 2023 in Galerie Mozaiek.

Het Drents Schilders Genootschap werd in 1954 opgericht door een aantal vooraanstaande, in Drenthe wonende en werkende, kunstenaars. De belangrijkste taakstelling was aanvankelijk het verbreiden van beeldende kunst in Drenthe. Door het orga­niseren van exposities werd aan dit ideaal vorm gegeven.
Inmiddels is het DSG uitgegroeid tot een groep van 37 beelden­de kunstenaars die allen op enigerlei wijze met Drenthe ver­bonden zijn. In de loop der jaren hebben zich ook grafici, keramisten, ruimtelijke vormgevers en fotografen bij het DSG aangesloten.


Expositie is voorbij

Kunst met stof

Van 8 september t/m 19 oktober 2022 is er een bijzondere expositie te bewonderen bij Mozaiek in Zuidlaren. De expositie is te zien in het theater van de locatie. De expositie werd samengesteld naar aanleiding van een activiteit binnen een aantal van onze locaties, waarbij kunst de hoofdrol speelde. Vanuit bewoners en cliënten van De Noorderkroon in Roden, werd de interesse geuit om een activiteit met kunst te doen. Ter inspiratie werd vervolgens programma van Jasper Krabbé, De Blauwe Hond, bekeken. Daar ontstond het idee om iets met trouwjurken te gaan doen.


Expositie is voorbij

Dementie

Van 15 juli t/m 28 augustus 2022 exposeert Janneke Boer bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Als autodidact heeft Janneke zich vanaf 20-jarige leeftijd laten scholen bij verschillende kunstenaars waarbij Tine Marsman een grote rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van haar beeldtaal. Ze heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid naar technieken, beeldtaal en persoonlijke ontwikkeling in haar werk.


Expositie is voorbij

Viltschilderijen

Van 20 mei tot en met 3 juli exposeert Jantina Boonstra haar viltschilderijen in Galerie Mozaiek. Inspiratie haalt Jantina Boonstra voornamelijk uit de natuur. De ontwerpen zijn herkenbaar, soms abstract maar altijd kleurrijk. De viltschilderijen voor de expositie zijn: het wad, vogels, bloemen en fantasie.

In haar ‘wol schilderijen’ combineert ze naald- en natvilten en hand- en machinaal borduren. Ze gaat intuïtief te werk en het schilderij wordt laag over laag opgebouwd, de kleuren leiden haar. De materialen die ze gebruikt zijn verschillende soorten wol, garens, vezels, stofjes, zijde, sjaaltjes en soms kraaltjes.