Dementie

Janneke Boer

Galerie Mozaiek Zuidlaren

Van 15 juli t/m 28 augustus 2022 exposeert Janneke Boer bij Galerie Mozaiek in Zuidlaren. Als autodidact heeft Janneke zich vanaf 20-jarige leeftijd laten scholen bij verschillende kunstenaars waarbij Tine Marsman een grote rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van haar beeldtaal. Ze heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid naar technieken, beeldtaal en persoonlijke ontwikkeling in haar werk.

Janneke heeft ruim 20 jaar ervaring in de zorg en geeft daarnaast al 22 jaar teken- en schilderlessen en workshops. Tijdens haar werk in de zorg werkte zij veel met mensen met dementie. Met deze expositie probeert zij uit te beelden wat dementie nu eigenlijk is. Ze deelt met haar werk, graag een verhaal met anderen, ze probeert uit te beelden wat dementie doet in het hoofd van een mens. Daarnaast kan zij haar eigen emoties in haar werk kwijt, ‘beeld spreekt vaak beter tot de verbeelding dan alleen woorden'.

Janneke over haar de workshop die zij op verzoek verzorgt: 'Graag wil ik mijn werk en verhaal delen met anderen. Ik verzorg een presentatie van mijn werk eventueel met expositie en aansluitend een workshop. De workshop 'Gezien en gehoord worden' is een verlengde van mijn verhaal.'
Daarnaast verzorgt Janneke ook schilderworkshops voor een teamuitje en/of teambuilding. Klik hier voor meer informatie over de workshops.

Impressie

Bekijk hier de fotografie en videos